Paříž pro milovníky módy

7:00



Paříž pro milovníky módy
Megan Hess


O australské ilustrátorce Megan Hess jste se už mohli něco málo dočíst. Do rukou vám totiž mohly přijít dva různé knižní tituly, které vydalo nakladatelství Esence. Megan Hess je mezinárodně uznávanou ilustrátorkou, která tvoří pro ty nejznámější módní značky a designéry napříč celým světem. Její tvorbu si platí Dior, Cartier, Montblanc, Luis Vuitton Frendi i Prada. 

Prvním titulem, na který jste během minulého roku mohli na našem knižním trhu narazit, je ilustrovaný příběh života Coco Chanel. Druhým titulem jsou pak Šaty. Ty v sobě ukrývají celé jedno sto ikonických okamžiků ze světa módy. Sama jsem měla tu čest si Šaty pořádně prohlédnout, prolistovat a hlavně docenit tu nádheru, kterou Esence pro své čtenáře vydalo. 

„Doufám, že můj průvodce vám pomůže najít si tu oblíbené místo, do kterého se zamilujete, a užít si veškerou krásu, kterou Paříž nabízí.“ (str. 9)

Třetím titulem z nakladatelství Esence je Paříž pro milovníky módy. V samotném úvodu se autorka svým fanouškům a čtenářům svěřuje, že pro ni byla Paříž srdcovou záležitostí dávno předtím, než na půdu Francie vkročila.


Kniha je rozdělena do šesti částí, a to na úvod, co vidět a zažít, kde nakupovat, kde přespat, kde jíst a pít a poslední část Paříže je věnována adresáři. Jak jsem již zmínila výše, v samotném úvodu se autorka svěřuje, co všechno pro ni Paříž znamená. 

V následujících kapitolách nám ilustrátorka představuje zajímavá místa, čtvrti, ulice, památky, ke kterým nezapomíná přihodit pár slov na základě svých vlastních zkušeností i dojmů. V části věnované nákupům nás zahrnuje tipy na nejluxusnější značkové domy a u každého uvádí své zkušenosti z branže.  U různých podniků nám nezapomíná přiblížit interiéry, konkrétně interiéry hotelů, obchodů i restaurací, které sama navštívila. Z celé knihy na vás díky Megan Hess samotná Paříž téměř dýchá. 


Milovníci Paříže si jistojistě přijdou na své. Ti ostatní, kteří ještě neměli tu čest se do tohoto města podívat osobně, se do Paříže konkrétně v tomto knižním zpracování bezesporu zamilují. Snad největší podíl na tom budou mít dokonalé, černobílé autorčiny ilustrace, které zdobí téměř každou stránku. Ty jsou totiž dominantou celé knihy a co stránka, to další nový obraz budov i módy v Paříži.  


Obdobně jako u předchozích knižních titulů této ilustrátorky, i tento je krásným, designovým kouskem, který vám bezesporu ozdobí knihovny. Ořízka je lesklá, zlatavě bronzová. Ta samá barva zdobí i detaily, které jsou na přední i zadní straně desek. Při ohnutí stránek se zlatavěbronzová barva mění v krásnou růžovou, která, jak jste si mohli dle přední strany desek všimnout, je dominantní barvou celé Paříže. 


Knihy vydané nakladatelstvím Esence patřící módní ilustrátorce Megan Hess vám nemohu jinak než doporučit. Ty ilustrace. Barvy. Zpracování. Všechny jsou nádherné a jsou skvostnou ozdobou. Za sebe stoprocentně doporučuji!

                                                      
Paříž pro milovníky módy
Autor: Megan Hess
Překlad: Leona Maříková
NakladatelstvíEsence
Rok vydání: 2018, originál: 2017
Počet stran: 192
                                                      

 Tuto dokonalost od Megan Hess si 
teď můžete pořídit se slevou!

A nezapomeňte také sledovat 

Knižní Klub na Facebooku

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

  1. Tak tahle kniha vypadá naprosto nádherně. Prostředí Paříže a krásné ilustrace... hned bych měla chuť se začít listovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je skutečně nádherná. Koneckonců tak, jako jsou všechny od Megan Hess :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top