Na křídlech příběhů aneb krásné čtvrté narozeniny!

13:33


Včerejšek, tedy 8. března 2018, byl pro nakladatelství Yoli velký den. Slavilo totiž už 4. narozeniny! Sešli jsme se proto v Café Kampus, kavárně v centru Prahy, abychom to řádně oslavili!



Co si budeme povídat. Nechyběla spoousta lidí, blogeři, youtubeři, knížky, které vyšly v minulém roce, informace o knížkách, které se chystají letos, ukázka z připravované a stoprocentně žhavé novinky a samozřejmě nechyběl ani dort.


Tedy, ten vlastně nebyl. Zato byla kopa různých druhů muffinů! Od čokoládových, výborných borůvkových, po voňavé ořechové, mňam! A víte proč právě muffiny? 



Radek Blažek z Euromedia Group si pro nás všechny připravil překvapení, kromě samotné oslavy se totiž stihl i křest! Pokud víte, která knížka před pár dny v Yoli vyšla, určitě už tušíte, proč právě muffiny. Přednedávnem Yoli vydalo Muffin a čaj, youngadultovku s LGBT tématikou


Na oslavě nechyběl samotný (neskutečně sympatický a sluníčkový!) autor píšící pod pseudonymem Theo Addair, který se spolu se svou kamarádkou křtu zhostil. 

A protože muffin a čaj jdou skvěle dohromady, co by to byl za křest, kdyby se nekřtilo čajem?


Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí.Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…


Při samotném příchodu na oslavu jsme byli všichni obdarováni tradiční Yoli tužkou s logem motýla a reading copy Smrtky, kterou nakladatelství chystá na duben a o které vám povím něco víc o pár řádků níž. Překvapením pro všechny bylo, když každému Radek rozdal výtisk Muffin a čaj, který jsme si pak všichni nechali od autora podepsat (koneckonců - jako byste od knihomolů čekali něco jiného, že?)


Teď pojďme čistě a jen na knížky.  Zajímá vás, které knihy si v minulém roce vedly nejlépe? 

Hvězdnou pětici táhla Tíha vesmíru od autorky Jennifer Nivenové, kterou kromě zmiňované Tíhy můžete znát díky hoodně úspěšnému románu Všechny malé zázraky. Druhou nejprodávanější knihou byla youngadultovka Možná jednou, kterou má na svědomí skvělá americká spisovatelka Colleen Hooverová, o které tu dnes o něco níže padne ještě pár slov. Na třetí příčce pomyslného žebříčku byla novinka z konce loňského roku od britské autorky Karen McManusové, a to Jeden z nás lže. Čtvrté místo pak zastával román amerického spisovatele Jamese Dashnera Kód horečky, prequel celosvětově populární série Labyrint. A na pátém místě se neumístil nikdo jiný než Simon. Respektive tedy Probuzení Simona Spiera od Becky Albertalli. Pěkná pětka, nemyslíte?



A to by byl rok minulý. 
A co si pro nás Yoli chystá v letošním roce?

Není toho vůbec málo a rozhodně budete mít z čeho vybírat!  Kupříkladu se letos v létě chystá další kniha od českého autora, respektive autorky, kterou je Anna Musilová s chystaným románem Černobílá. Chcete další tipy na chystané novinky?  Jdeme na ně!

Byl by hřích znovu nezmínit novinku od autorky, která má na svědomí Probuzení Simona Spiera, a totiž Podělaným navrch. Předpokládám, že tak jako většině se i vám (tedy za předpokladu, že jste ho samozřejmě četli, žejo) Simon líbil, a proto byste měli číhat i na autorčinu druhou knihu.

Molly ví všechno o bolestech neopětované lásky. A je jedno, jak moc jí její dvojče vyzývá, aby se vzchopila a šla do toho. Molly totiž není štíhlá modelka a holky, které nejsou štíhlé, ba právě naopak, musí být opatrné. Jenže pak se kolem jejího dvojčete začne točit nová dívka a sama Molly narazí na jistého superfanouška Tolkiena, u kterého je naprosto vyloučené, aby se do něj zamilovala... 


Hned se přesuneme k novince, kterou Yoli chystá v dubnu. Dokázali byste si představit svět, ve kterém existují léky na všemožné nemoci? Svět, kde naleznete lék na kteroukoliv nemoc a kde lidstvo zvítězilo nad smrtí, a proto nikdo neumírá? Neal Shusterman, autor knižního hitu Bez šance, takovou představivost má

Ve světě budoucnosti lidstvo zvítězilo nad nemoci, stárnutím a nakonec i nad smrtí. Nikdo neumírá a Zemi hrozí přelidnění. Jedinými, kdo může ukončit život, jsou tak „smrtky“. Dva mladí lidé, Citra a Rowan, jsou vybráni, aby se stali učedníky tohoto řemesla – což je role, po níž ani jeden z nich netouží. Musí si osvojit „umění“ brát život, a přitom mít na paměti, že když se jim to nepodaří, mohou vlastní život ztratit. 


Letos se čtenáři nakladatelství Yoli dočkají další knihy od Johna Greena. Ano, slyšíte správně. Na oslavě se nám poštěstilo poslechnout si začátek knihy, a myslím, že teď nebudu jediná, když prohlásím, že si novinku  Jedna želva za druhou v žádném případě ujít nenechám! Zajímavé na jeho nové knize je bezesporu fakt, že čerpal ze svých zkušeností s mentální poruchou. A jak říkám, už samotný začátek zněl hodně dobře! 

Šestnáctiletá Aza neměla vůbec v plánu pídit se po tajemstvích uprchlého miliardáře Rusella Picketta, ale v sázce je sto tisíc dolarů a její nejlepší a nejstatečnější kamarádka Daisy, se nemůže dočkat, až se společně pustí do vyšetřování. Aza se opravdu snaží. Snaží se být dobrou dcerou, skvělou kamarádkou, vzornou studentkou, a taky schopnou vyšetřovatelkou. Zároveň však bojuje s nekončícím vírem svých vlastních myšlenek, kterým není schopná poručit…


Americkou autorku P. C. Cast pravděpodobně netřeba představovat. Minulý rok vydalo nakladatelství Yoli první díl její nové série s názvem Příběhy nového světa. První díl nese název Z vůle luny, a opět snad nebudu mluvit pouze za sebe - viděli jste tu obálku? Prostě nádhera! Pokračování této nové série, tedy druhý díl, bude již letos k dostání a najdete ho pod názvem  Bojovník slunce. Těšíte se? 

Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Po smrtícím útoku na její blízké se její svět rozpadá. Mari ale odhalí sílu svých schopností a tajemství o svém dvojím původu a vydá se na cestu za záchranou svého lidu. Teprve když jí do života vstoupí Nik, syn vůdce znepřáteleného kmene, Mari okusí něco, co nikdy dřív necítila... Nad jejich budoucností se však stahují mračna a s temnotou přichází síla děsivější a ničivější, než jakou tento svět dosud poznal, a je na Mari, aby tyto temné stíny zahnala. Spolu s Nikem se musí připravit na záchranu lidstva. Musí přijmout svůj pravý osud a vymýtit síly, které hrozí, že je všechny zničí.

A v neposlední řadě se fanoušci úspěšné americké spisovatelky Colleen Hooverové můžou těšit na její další román s názvem Je s námi ámen. Ten protentokrát vyjde pod záštitou nakladatelství Ikar, ale nebojte se, bude vydán v brožované verzi - koneckonců tak, jako kupříkladu autorčiny předešlé romány Bez naděje, Život jedna báseňMožná jednou.




 A mně už nezbývá nic jiného, než ještě jednou popřát Yoli všechno nejlepší!
Myslím si, že tak jako loni, tak i letos se máme na co těšit, souhlasíte?

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Povedený článek. :) Na narozeniny Yoli bych se v budoucnu také ráda podívala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Doufám, že tě zaujaly nějaké knížky, co Yoli chystá! Sama se asi nejvíc těším na Greena! :)

      Vymazat
  2. Páni, Yoli má už čtyři roky, to to letí. Jinak, hezký článek :)

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letí to přímo neskutečně! A děkuju, jsem ráda, že se líbí! :)

      Vymazat
  3. Knihy od Yoli mám ráda, a knihy co mají v plánu vydat vypadají vážně dobře. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! Rozhodně si nenechám ujít nového Greena a ani Podělaným navrch :)

      Vymazat
  4. Musela to být skvělá oslava, závidím ti :) Já jsem to letos ani v předchozích letech nezkoušela, protože jsem věděla, že bych neměla čas :( Ale příští rok už to zkusím a když to nevyjde tak další a další. Snad se tam někdy taky dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to vážně super a jsem moc ráda, že mě Radek pozval! :) Dozvěděli jsme se o spoustě novinkách a hlavně, a to se budu opakovat, o novince od Greena, která zněla hoodně dobře! :)

      Vymazat
  5. To musela být super akce! :) Zatím jsem četla jen Probuzení Simona Spiera. :) A takhle knížka se mi moc líbila.

    OdpovědětVymazat
  6. pekna udalost :-) me se loni nejvic libl Simon, a i letos asi Becky prubnu :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek a určitě i hezká událost. Tak snad jsis ji náležitě užila.
    Já čtu knih od Yoli docela málo, ale sem tam mi nějaká v rukou přistane :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek na odreagování, asi bych měla taky něco takového zavést, je fajn se dozvědět i o takovýchto událostech. :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top