Co mě zaujalo ... aneb Knižní novinky za Únor 2017

21:08

Zdravím všechny knihomoly!

Nevím jak vám, ale mně přišlo, že leden utekl jako voda. Zkouška střídala zkoušku a než jsem se stačila pořádně rozkoukat, už je začátek února. A jako každý první pátek v měsíci mám pro vás připravený seznam knižních novinek, které v nacházejícím měsíci vychází a které mě zaujaly.

A rovnou se vám přiznám, že to jsou téměř samé fantasy či pohádky. Nu což, někdy se to hold takhle krásně sejde, no!


Pojďme na ně!

***
Divoká píseň
Victoria Schwab
nakl. CooBoo
předpokládané datum vydání: 15. února 2017

Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí. Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne Severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on. August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí Jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň. Jejich město je rozdělené. Jejich město se rozpadá.  A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?


***
Krvavé ostří
Sarah Janet Maas
nakl. CooBoo
předpokládané datum vydání: 13. února 2017
Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi. Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na různé mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. A během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství. Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona sama i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.Tato pětice novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny.

***
 Siréna
Kiera Cass
nakl. CooBoo
předpokládané datum vydání: 13. února 2017

Láska je vždycky risk i zisk Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.

***
Případ ukradeného zubu
William Ritter
nakl. Host
předpokládané datum vydání: 15. února 2017
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.

***
Město zrcade
Justin Cronin
nakl. Knižní Klub
předpokládané datum vydání: 20. února 2017 
Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování.Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost. Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…




***
Všichni jsme utkáni z hvězd
Rowan Coleman
nakl. Domino
předpokládané datum vydání: 20. února 2017 
Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené...
Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu.Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší litost ...Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci; tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny - pokud ovšem bude doručen včas...

***
Země příběhů - Návrat kouzelnice
Chris Colfer
nakl. Fragment (ČR)
předpokládané datum vydání: 27. února 2017
Zlá kouzelnice, která kdysi proklela Šípkovou Růženku a uvrhla ji do stoletého spánku, je zpět. Po letech skrývání se chce mstít a je nebezpečnější než kdy dřív!
Už je to rok, co se sourozenci Alex a Conner vrátili z Říše příběhů. Stejně tak dlouho neviděli svoji babičku – Kmotřičku vílu. Když se jednoho dne objeví u nich doma, s vojáky královny Popelky za zády, děti hned vytuší, že se stalo něco vážného. Jejich maminka byla unesena!
Ačkoli jim babička zakáže cokoli podnikat, podaří se jim tajně proniknout zpět do Říše příběhů. Tam však brzy zjišťují, že vše je mnohem horší, než se domnívali, a že poprvé, kam paměť sahá, možná pohádky nebudou mít šťastný konec…


Zaujala vás některá z knížek? Nebo vás zaujala některá z letošních únorových novinek a není u mě na seznamu? Dejte mi o ní vědět do komentářů! :)


Mohlo by se vám líbit

20 komentářů

  1. Jackaby je skvelá kniha, takže Případ ukradeného zubu si nenechám ujsť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jackabyho jsem nečetla, ale ráda bych se do něj pustila a to samé platí o Případu ukradeného zubu :)

      Vymazat
  2. Vychází čím dál lepší knihy <3
    Škoda jen, že nejsou zadarmo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám takový pocit :D A nebo kdyby byly za hezký úsměv s malou poklonou, to by bylo :D

      Vymazat
  3. Ja se chystam rozhodne na Jackabyho 2. Jednicka se mi libila, hodne mi to pripadalo jako Sherlock Holmes s mystikou. A Krvave ostri vyzkousim, i kdyz se trochu bojim, aby z toho nebyla splacanina na zalepeni der v serii, ktera bude stat za prd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Jackabyho se chystám a jsem na něj zvědavá :) A snad nás Krvavé ostří nezklame! :D To si ani nepřipouštím :D

      Vymazat
  4. Musím se přiznat, že mě zatím nic nezaujalo, což je ale asi dobře pro mojí peněženku :-D
    Ale jinak myslím, že jsi vybrala pěkné kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu.
      No právě, hlavně to ber pozitivně! :D Nečeká tě utrácení! :D

      Vymazat
  5. Zajímavý výběr :-) i když můj šálek kávy to není. Jackaby první díl jsem četla, ale až tak mě nezaujal, ale uvidím, třeba druhý díl bude lepší :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím jestli jsem jediná, kdo si všiml toho že tam máš napsané Divoká plíseň :DD jinak já se chystám na Krvavé ostří, ale nevím kdy :P a taky možná na Sirénu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Knihy přesně podle mého gusta. :D Na většinu se rozhodně taky chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Divoká píseň - Láká mě to, zní to dobře… ale bohužel, pokud by to měla být nějaká romantická spatlanina jako Romeo a Julie, tak to číst nebudu. Protože ten příběh absolutně nesnáším. Hele, pokud bys to ty četla, tak určitě pak napiš recenzi :) ráda si ji přečtu. :)
    Krvavé ostří - ještě jsem se k té sérii nedostala, takže nejdřív si přečtu sérii, no a pak se vrhnu i na tohle ^^
    Siréna - ach… další romantika. mohlo by to být dobré, ale mě by to bohužel určitě ta romantika kazila a tak bych si knihu tak moc nevychutnala.
    Ovšem Případ ukradeného zubu by mohl být fajn, připomnělo mi to Supernatural :D jestli budu mít možnost si to přečíst, tak si to asi přečtu.
    Město zrcadel - podle anotace je to určitě nějaké pokračování, vůbec nic mi to neříká, neznám. Takže po tomhle bych asi nesáhla.
    Předposlední kniha mě nějako moc nezasáhla, asi by to bylo čtení pro někoho jiného. Ale naopak na poslední knihu se těším, první díl mám doma a určitě si koupím i druhý ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Město zrcadel je pokračováním knižní série. První díl se jmenuje Přechod a ten se mi vážně hodně líbil. Dokonce až tak, že se mi o té knize - lépe řečeno o tom ději - zdálo (a to se mi zas tak často nestává :D). A asi o rok později jsem si pořídila Dvanáctku, což by mělo být pokračování, ale k tomu jsem se prozatím nedostala. :)

      Vymazat
    2. Aha! Tak už jsem doma! :D Přechod mám doma už přes rok, ale ještě jsem se k tomu nedostala >___<

      Vymazat
    3. Ten ti mohu doporučit! :) Za mě - byl naprosto skvělý! :)

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. To mě také, ráda si její novou knížku přečtu :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top