Povídání #3 ... aneb Trošku jiná nadílka

17:00

Přeji krásnou a poslední prosincovou sobotu!

Tak jako většina z nás se chlubila knižními přírůstky, které jim nadělil Knižíšek, já půjdu trošku proti proudu a žádné knížky ukazovat nebudu (a to z prostého důvodu - žádné jsem zkrátka nedostala). Přesto jsem od stromečku neodcházela s prázdnou! A co mi tedy udělalo tak velkou radost, když to nebyly knížky? 

Dříve jsem poměrně dost malovala a převážně kreslila. Byla jsem zásobená všemi možnými pastelkami, akvarelkami, temperami, ale pak jsem na kreslení ztrácela čas a už několik let jsem nic, co by připomínalo pastelku, v ruce nedržela. ALE! V poslední době se mi už několikrát v hlavě zjevila myšlenka, že bych to znovu ráda zkusila a oprášila.  

A pak nastal den V - Vánoce a já pod stromečkem našla velké balení pastelek od Koh-i-Nooru. Konkrétně jejich uměleckou soupravu 48 kusů pastelek POLYCOLOR.


Samozřejmě, že jsem je hned musela vyzkoušet. Na youtube jsem shlédla několik videí a nechala se inspirovat. Hlodala ve mě zvědavost, co všechno jsem za pět let zapomněla a chtěla jsem vědět, na co si můžu troufnout. A tak jsem se dala do kreslení a přiznávám. Opravdu mě to bavilo.

Zapomněla jsem, jaký to je příjemný relax. Způsob odreagování, u kterého člověk může naprosto vypnout a jen se soustředit na práci anebo se naopak topit ve svých myšlenkách a v hlavě si všechno hezky uspořádávat. Už se nedivím tomu "rádoby šílenství", které je kolem antistresových omalovánek, protože už vím, že to zkrátka funguje. A jak dopadl můj výtvor? Ti, kteří mě sledují na instagramu, už ví a ti, kteří mě ještě nesledují, se mohou podívat teď.



No, a protože jsem kreslení pravděpodobně znovu propadla, využila jsem slevu 30 % na vše u Knihy Dobrovský a pořídila jsem si dvě balení čtvrtek/skicáků. (Původně jsem si tam šla pořídit velké balení akvarelek, ale zjistila jsem, že na sobě měly cenu "prý ještě z Vánoc nadsazenou", a tak se mi jejich koupě nevyplatila a já je tam hezky (i když naštvaně) nechala). 



A když jsem se vracela k pokladně, všimla jsem si různých diářů a kalendářů, ale protože už svůj mám (a mám dokonce dva! (děkuji Ježíšku! :D)) zakázala jsem si je prohlížet. Ale! Přesto mě upoutal nelinkovaný notes od společnosti Presco Group s motivem Malého prince, který jsem tam zkrátka a dobře nemohla nechat! (A který určitě využiju na různé výkresy!)




A z čeho máte největší radost vy z toho co jste dostali pod stromečkem? 
Ulovili jste něco v rádoby povánočních slevách? :) 
Rozhodně mi dejte vědět! 


Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Dříve jsem také kreslila, ale teď už delší dobu né :) Když vidím tvůj krásný výtvor, mám chuť to také zkusit :) a pořídit si nějaké omalovánky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se do toho pusť! :) Je to skvělý relax :)

      Vymazat
  2. Krasna kresba. Taky jsem dostala akvarelove pastelky, protoze jsem si o ne rekla. A muzu malovat o stosest...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Pastelky jsou takový vděčný dárek :) Rozhodně si nemůžu stěžovat :)

      Vymazat
  3. Jediná kniha, která v naší rodině byla pod stromečkem, byla ode mě pro ségru. A já se tak smiřovala s tím, že letos žádná kniha nebude no. Ale pak druhý den přišla kamarádka a vyměnili jsme si dárky a! Hahahaha!! *ďábelský smích* dostala jsem Psa Baskervillského :D a taky jsem od ní dostala bloček na kreslení (přímo je na něm napsáno Lapač nápadů, kreseb a myšlenek), tak uvidíme jak to dopadne. A od sestřenice jsem dostala antistresové omalovánky, ještě že mám pastelky ze střední. Aspoň se nemusím koukat po nových :D No s novým rokem budu muset opět začít kreslit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bloček má krásný název a určitě musí být i po vizuální stránce krásný! Tak ať dobře poslouží! Na antistresové omalovánky se také chystám. Mám jich několik vyhlédnutých, ale ještě jsem žádné nezkusila :)

      Vymazat
  4. Juj, taky jsem dostala pastelky polycolor jen 72 ks :D jinak máš nádherný obrázek, já jsem s nimi zatím nic nenamalovala :) jinak ten notes je úžasný, také jsem nad ním přemýšlela! Jinak já jsem měla samozřejmě největší radost z knížek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, no paráda! Tak ať dobře poslouží! :) Děkuju za pochvalu, moc mě těší :) A k tomu Princi...když jsem ho v knihkupectví viděla, vůbec jsem nad ním neváhala :D ... Je naprosto skvělý :D

      Vymazat
  5. Hezke darecky ;) Me nejvice potesila poukazka na libovolny nahrdelnik na eshopu https://www.goldeligius.cz/ a uz tyden na to koukam a nemuzu si porad vybrat. Ktery byste brali? Je toho tam hodne a vsechno moc hezke. Budu rada za tipy. Diky ;) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si člověk musí vybrat podle svého, těžko poradím ;)

      Vymazat
  6. Přesně na tyhle pastelky jsem před Vánoci koukala. Ale odradila mě cena. Malovat neumím, ale omalovánky už mám troje a pastelek není nikdy dost. Já si chci jedny zrovna objednat. Ta růže je nádherná, kdybych tak uměla kreslit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za pochvalu :). Původně jsem si dělala zálusk na akvarelky, ale nakonec jsem ráda za tyto "obyč" pastelky :) Jejich jediné mínus je, že ubývají poměrně rychle :D, ale pigmentované jsou naprosto úžasně. Takže ti je mohu doporučit a podle mého se do nich investovat určitě vyplatí :).

      Vymazat
  7. A to je krása :) Já te´d zase asi přes měsíc na pastelky nesáhla, ale teď už snad bude víc času :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Chtěla jsem je jen vyzkoušet a vyšlo z toho tohle. :) Ale také teď na nic nemám čas. Od čtení až po kreslení...celý měsíc si dám pauzu. Myslím, že první knížku si za letošní rok přečtu až v únoru :D. Prozatím to vypadá na čtení samých skript do školy :D

      Vymazat
  8. Presco má nejkrásnější diáře, loni jsem měla Hobití, letos mám takový minimalistický, ale jsou krásné, diáře i zápisníky, a cenově přijatelné. Omalovánky zvažuji už dlouho, ale kreslit sama, to bych nezvládla, jsem vážně antitalent :D Tvoje růže je nádherná! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za pochvalu! :) A naprosto s tebou souhlasím s tím Prescem! Jejich zápisníček jsem si naprosto zamilovala a chystám se do něj kreslit :)

      Vymazat
  9. Páni, kreslíš opravdu dobře. Dávám sledovat a jsem zvědavá na tvé další výtvory :)
    A notes vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top