Mé předběžné Vánoce v říjnu

20:00

Přeji příjemný víkend!

K tomuto článku jsem se chtěla dostat už během týdne, ale měla jsem pocit, že jsem neustále v jednom kole, a tak s ním přicházím se čtyřdenním zpožděním. A o čem vlastně bude? Tentokrát bude trošku speciální. Před pár dny jsem měla narozeniny, což není nic zvláštního, ale tentokrát to byly doslova knižní narozeniny. 
Od mé drahé mé polovičky jsem dostala pořádnou, ale opravdu pořádnou nadílku, která by mě v žádném případě nikdy nenapadla.

Pojďme se na to vrhnout!

Začnu jednou ze svých nejoblíbenějších autorek, která až na jednu výjimku nepíše knížky na pokračování. Mluvím o britské autorce Jojo Moyesové, která mě dostala svou prvotinou s názvem Než jsem tě poznala. Do mé sbírky přilétly romány Dívka, již jsi tu zanechal a Jeden plus jednaJsem nadšená, že jsem dostala vázané vydání s přebalem, protože mi tak krásně ladí se zbytkem autorčiných knih, které mi už hnízdí doma.



Druhá dvojice knih má také jedno společné, a to stejnou autorku. Následující dvě knížky jsou od americké spisovatelky Sarah J. Maasové, od které jsem již přečetla všechny vydané díly série Skleněný trůn, ale druhý díl s názvem Půlnoční koruna mi ve sbírce chyběl, a tak jsem šťastná jak blecha, že mám tuto sérii momentálně celou (i když ne na dlouho, protože zanedlouho vyjde 4. díl). 

Také mi neuniklo, že u nás začala vycházet autorčina druhá série začínající dílem s názvem Dvůr trnů a růžína který jsem slyšela téměř samou chválu, a tak mi automaticky putoval do wishlistu. Teď jsem strašně ráda, že ho mám doma a už se nemůžu dočkat, až se do něj ponořím.



Pátou knížkou v pořadí jsou povídky s názvem Jablko od britského autora Michaela Fabera. Ty jsou takovým kraťounkým dodatkem k předešlému románu s názvem Kvítek karmínový a bílý. Abych to upřesnila, lidé si po přečtení Kvítku stěžovali na to, že neví, jak to s postavami z Kvítku dopadlo, a proto se autor rozhodl, že sepíše krátké povídky, které by vše měly objasnit.



Šestou knihu snad ani nemusím představovat! Jsem strašně, strašně ráda, že ji mám a nemůžu se dočkat, až se do ní pustím. Pohrávám si s myšlenkou, jestli bych si Harryho neměla nejdřív přečíst celého od začátku a zakončit ho touto novinkou. Co myslíte?



A jako poslední knížku tu mám román s názvem V šedých tónech od americké autorky Ruty Sepetysové. Abych se přiznala, tuto knížku mám ve svém wishlistu už od roku 2014 a pořád jsem se k ní nedostala. Ale! Teď už na ní brzy přijde řada a rozhodně si nenechám ujít autorčinu autogramiádu. 





A jako poslední dárek mi přítel věnoval vstupenku na literární festival Humbook, který se bude konat v Praze a to 15. října od 12 hodin.



Tak to jsou všechny moje nové krásky, a protože jsou všechny z mého/mých wishlistů, netuším, do které se pustit dříve. Jedno ale s jistotou říct můžu a to to, že už vím, že wishlisty opravdu k něčemu jsou! A s jistotou můžu říct i to, že ty mé přítel bedlivě sleduje.



(Takové množství knížek jsem si snad ani nezasloužila, a proto bych Ti chtěla ještě jednou... dvakrát... třikrát... strašně moc poděkovat! :) )


Četli jste některou z knížek? A jak se vám líbila/y? 
Chystáte se jako já na Humbook?

Budu ráda, když se se mnou o své dojmy podělíte! :)


Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Pěkné knihy, za mě jedním slovem paráda. V pátek jsem si také vyzvedla na poště HP a chtěla jsem se do něho pustit, ale pak jsem se rozhodla přečíst prvně sedm dílů a až pak tento. Takže těžko říci, jak dloouho mi to vydrží :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Za sebe můžu říct, že si poslední díl Harryho pošetřím a pokusím se vrhnout na jeho předchozí díly :D

      Vymazat
  2. Tak v prvé řadě přeji všechno nejlepší! :)
    Krásná nadílka. Něco takového by se mi taky líbilo. Na Moyesovou se taky chystám a jsem na ni hrozně zvědavá. S tím Harrym je to dobrý nápad. Ale já to tak číst nebudu. Není to dlouho, kdy jsem kompletně celou sérii přečetla. Takže přečtu jen tu novinku. A na Humbook bych jela, ale bohužel jsem v práci :( Fakt by mě zajímalo, proč takové akce vychází, když musím do práce... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Jojo je moje srdcovka, takže se na ní hrozně těším. :) A právě Harryho jsem nečetla snad už celou věčnost, proto je to i taková dobrá záminka si ho znovu celého přečíst :)

      Vymazat
  3. Nádherná nadílka. Jeden plus jedna jsem četla a líbila se mi. Byla to moje Jojo poprvé, tak jsem ráda, že seznámení dopadlo dobře. Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) U Jeden plus jedna se mi strašně líbí ta obálka s fialovými kvítky :)

      Vymazat
  4. Krásně přírůstky. :) Jojo je také moje oblíbená autorka. Dvůr trnů a růží se mi líbil opravdu moc, takže jsem se pustila i do skleněného trůnu. A Harryho mám zrovna půjčeného z knihovny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Už se nemůžu dočkat, až se začtu do Dvora, jsem na něj strašně zvědavá! :)

      Vymazat
  5. Já včera dostala Skleněný trůn, tak jsem na něj zvědavá. Dvůr trnů a růží už mám také v plánu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že tě Trůn nezklame! :) Ten většinou chytí a už nepustí :D (tak jako většinu :))

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top