Po enormním množství meduňkového čaje

10:30




Falešný sňatek
Magdalena Mintová

Pokračování Falešného románu v hlavní roli s Emou Studenou na sebe nenechalo dlouho čekat! Děj prvního dílu končil natolik otevřeně, nakolik to bylo snad vůbec možné, a proto je naprosto jasné, že pokud chcete vědět, jak to s Emou dopadne, po druhém dílu zkrátka sáhnout musíte

A pokud jste první díl ještě nečetli, mrkněte se na něj přííímo tady

Mezi Falešným románem a Falešným sňatkem neleží žádný časový úsek, a my tak začínáme číst deníkové záznamy hlavní hrdinky přímo tam, kde končil předešlý díl. V něm si totiž Ema nabrnkla Alberta a teď se chystá odstěhovat do sídla Svíčkových, jeho rodičů. Tam na ni nečeká jen její budoucí tchýně Milena, hrdá to žena v domácnosti, ale také ohromné hordy nudného plánování její vlastní svatby!

Pokračování Falešného románu, jiskřivého příběhu o strastiplné cestě za štěstím s vynaložením minimální námahy v krutém světě kapitalismu! O tenhle sňatek Emu nic nepřipraví, i kdyby byl sebefalešnější! (přebal)

Falešný sňatek je oproti svému prvnímu dílu o něco akčnějšío vtipné či trapné situace, do kterých se hlavní hrdinka dostane, není nouze, byť jich je méně, než v předešlém dílu. Jak jste si bezesporu mnozí všimli, už v prvním díle byla Ema dost svá, a to jí také v pokračování zůstane. Ale! Přeci jen můžeme sledovat její vývoj, ať už jde o její chování či smýšlení

Nabitější je Falešný sňatek i co se týče vztahů. Oproti prvnímu dílu se zde totiž mnohem více rozvíjí, v nadneseném slova smyslu, milostné drama, které v tomto dílu prostoupilo dopředu. Vedlejší postavy z Falešného románu samozřejmě nechybí ani v pokračování, najdete mezi nimi ty, které si oblíbíte stejně jako já, a najdete tam i ty, kvůli kterým si budete klepat na čelo.

Ema je všehovšudy pořád tou samou trhlou, impulzivní Emou, kterou byla na samotném začátku románu, kdy ji tatík "vyhodil" z domu. Přesto si s obrácenými listy na ní všimnete každé drobné změny. Také musím podotknout, že přesto, že jsem si myslela, že mám autorku prokouknutou, a že VÍM, jak kniha skončí, opak tomu byl pravdou. Samotný konec knihy a vlastně vývoj událostí, které mu předcházely v druhé polovině, jsem odhadla špatně a za onu nepředvídatelnost (minimálně z mé strany) autorce v duchu tleskám! 

Humorný román alias Falešný sňatek, který pro vás sepsala česká autorka, si můžete zakoupit se slevou na webových stránkách knižního klubu a rovnou k němu přihodit i první díl. Falešný sňatek je vskutku příjemnou, nenáročnou a milou oddechovou.



                                                      
Falešný sňatek
Autor: Magdalena Mintová
NakladatelstvíKnižní klub
Rok vydání: 2018, originál: 2018
Počet stran: 224
                                                      

A nezapomeňte sledovat 
Knižní klub na Facebooku


Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Pěkná recenze, obě knihy mě zaujaly (pokud se jedná o příběh na způsob B.Jonesové, tak je to něco přesně pro mě) :))

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top