Hubert umí mluvit a psát

20:08



ANO, MÁME TEĎ

S HUBERTEM JEDINÉ PŘÁNÍ!

DVA KOPEČKY ŠMOULOVÉ

A BAREVNÉ POSYPÁNÍ


Justýnka a asistenční jednorožec
Kateřina Maďarková

Léna Brauner

Ať jste velcí nebo malí, na věku ve finále vůbec nezáleží. V každém z nás je ta naše malá dětská dušička. Někdo ji nosí hned pod kůží a druhý po ní musí zapátrat, avšak v každém z nás opravdu je. Jen si vzpomeňte, když jste byli malí piškoti, jak jste se těšili do postýlky, kde vám měla maminka či tatínek, babička či dědeček - ba dokonce - starší sourozenec předčítat pohádky. Svět bez knižních pohádek by nebyl vůbec tak barevný a hlavně by nás nenaučil knížky milovat tak, jako je milujeme dnes, v době, kdy nám je o mnoho let více. V době, kdy nám ani maminka ani tatínek už pohádky nečtou, ale přesto po nějaké nové pohádce moc rádi sáhneme - jako třeba po Justýnce a asistenčním jednorožci

Justnýnka je malá slečna, která má malý problém. Ne že by příliš zlobila či se špatně učila. To v žádném případě! Naopak! Tak vzornou holčičku by si přála nejedna maminka s tatínkem! Avšak přese všechnu vzornost a šikovnost postrádá něco velmi důležitého

A cože to? 

Tak to právě nikdo netuší. Proto se maminka rozhodne jít k panu doktorovi, který si maminku vnímavě vyslechne a Justýnčina diagnóza je jasná. Nedostatek fantazie! Pan doktor předepíše mamince recept, se kterým musí jít do vzdálené lékárny. A jaké to na maminku čeká obrovské překvapení, když si namísto meducíny odnáší Huberta. Ptáte se koho? No přeci Huberta! Vy jste o něm ještě neslyšeli? Vždyť je to přeci asistenční jednorožec, který umí mluvit a psát!

A právě od toho okamžiku, začíná Justýnčino obrovské dobrodružství plné fantazie, kterou společně s báječným Hubertem objevuje. A že je spousta toho,  co je potřeba objevit!


Že nevíte, kde leží Básničkystán? 

Nebo jste snad ještě neslyšeli o řece, ve které neteče voda, ale slova?

A nebo jste ještě neletěli mýdlovou bublinou?

Víte vy vůbec, co se děje s těmi, co nakreslíte či namalujete?



„Milé děti, víte, že váš svět je mnohem barevnější než svět dospělých? Možná je to proto, že jíte daleko víc lentilek, díváte se na mnohem víc pohádek a nemusíte platit složenky. Spousta z vás má kamarády, které nevidí nikdo jiný než vy, a když zavřete oči, létá vám v těch malých hlavičkách fůra nápadů a příběhů.“ ( str. 11)



Příběh Justýnky vznikl rukou české autorky Kateřiny Maďarkové, pro kterou je Justýnka a asistenční jednorožec debutovým kouskem. A jaký je? Když vám povím, že je více než kouzelný, snad mi budete věřit! Pohádka je neskutečně čtivá, roztomilá a napěchovaná notnou dávkou duhové fantazie. S Justýnkou a Hubertem zažijete nejedno nevšední dobrodružství - a jak by taky ne, když je Hubert kouzelný jednorožec, že? A přestože se jedná o pohádku, Justýnka s Hubertem určitě velkou spoustu dospěláků na těch jejich dětských dušičkách pohladí a zahřeje. 

A děti? Ty si pohádku zcela jistě zamilují nejen kvůli samotnému příběhu, ale také kvůli tomu, že vám při předčítání budou koukat přes rameno na nádherné ilustrace od Lény Brauner, které zdobí téměř každou stránku a které samotný zážitek z knížky ještě více umocňují a prohlubují. Kombinace čtivého, poutavého textu s barevnými a kolikrát až éterickými ilustracemi tak tvoří kouzelnou pohádku, od které se ani vy ani vaše děti nebudete chtít odtrhnout.

Justýnka a asistenční jednorožec se právoplatně zařadila do mé sbírky klenotů, a určitě po ní v nedaleké době sáhnu znovu. Takže! Jestli vás doposud tato pohádka míjela, určitě si ji nenechte uniknout!

                                                      
Justýnka a asistenční jednorožec
Autor: Kateřina Maďarková
Ilustrátor: Léna Brauner
Originální název: Justýnka a asistenční jednorožec
NakladatelstvíAlbatros
Rok vydání: 2017; originál: 2017
Počet stran: 88
                                                      


Za tento recenzní výtisk srdečně děkuji portálu DOBRE-KNIHY.cz Toto vydání najdete v sekci pohádky a knihu můžete zakoupit zde

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Já jsem po ní koukala, a musím říct, že mě zaujala. Nicméně jsem si začala připadat jako magor, %ze toužím po knize pro děti a proto jsem ji odsunula na vedlejší kolej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si jako magor nepřipadám :) Naopak v poslední době vyhledávám knihy, ve kterých jsou ilustrace. A musím říct, že Justýnka je nádherný kousek, který knihovnu úplně zdobí :). Takže s chutí pro ní! :)

      Vymazat
  2. Kniha vypadá opravdu krásně :))) Jen já se řadím trochu k těm skeptickýmm čtenářům dětských knih. Poslední doou dost nakladatelstvá vydává knihy pro děti opravdu o ničem. Jsou to strašné příběhy stejně jako nové večerníčky a české pohádky :D Ale za mě tedy PRESCOGROUP patří v tomto ohledu k těm nejlepším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že u Justnýnky není třeba být skeptický :) Je to vážně kouzelná a milá knížka, kterou zdobí nádherné ilustrace, co víc si u dětské knížky přát :)

      Vymazat
  3. O knize slyším že všech stran. Sice dětský knihy nečtu, ale tuhle bych opravdu ráda zkusila. Jen se mi ji nechce kupovat, takže čekám, kdy se objeví v knihovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětské knihy zpravidla také nečtu, ale... Pohádku jako je tato, by byl hřích si nepřečíst! :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top