Co mě zaujalo ... aneb Knižní novinky za Červenec 2017

14:00

Krásný pátek, přátelé!


Co by to však bylo za ten náš první pátek v měsíci, kdybych vám neukázala knižní novinky, které mě zaujaly a které nás v červenci letošního roku čekají. 

Sice červenec se srpnem nepatří zrovna mezi nejplodnější či nejúrodnější měsíce co se knih týče, ale i přesto věřím, že snad každého z vás nějaká ta červencová novinka zaujme.  Sama za sebe mohu říct, že bych si jich hned několik ráda přečetla. Ale nebudeme chodit dlouho kolem horké kaše a rovnou se na ty novinky podíváme!




***
Letní dny a noci
nakl. CooBoo
12 prázdninových políbení.

Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.






***
Ztracený slib
Kate Mortonová
nakl. Ikar
Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro.O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost. Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…


***
Tisíc východů slunce
Sabina Zelená
nakl. Fragment
Příběh o lásce a smutku, naději a víře v nové začátky.Pavla ztratila během jediného okamžiku manžela i otce – dva lidi, které nejvíc milovala. Navíc v době, kdy prožívá své první těhotenství. Potřeba sdílet svůj smutek s někým blízkým ji zavede k její babičce, ke které se rozhodne přestěhovat. Poznává nové lidi, mezi nimi Zbyška, který se také potýká s nepřízní osudu. Najdou tito dva lidé cestu k sobě? Smíří se s tím, co jim život vzal, a naleznou naději na nové štěstí?





***
Tisíc polibků
Tillie Coleová
nakl. YOLI
„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.



***
Léto u jezera
Hannah McKinnonová
nakl. Ikar
Iris Standishová byla odjakživa onou zodpovědnou a rozumnou starší sestrou, zatímco mladší Lea šla z průšvihu do průšvihu. Přesto měli rodiče raději Leu. I jako dospělá je Iris vzorem úspěchu: má solidní manželství, rodinu, práci… Až dokud její manžel z nenadání nepožádá o rozvod. Otřesená Iris vděčně sáhne po zámince k útěku a odjede na léto do rodného domu, aby sestře pomohla s chystanou svatbou. Jenže navzdory idylickému prostředí a svatebním přípravám je brzy jasné, že Lea se pouští do nové nerozvážnosti, a Iris se musí rozhodnout, jestli u ní převáží zodpovědnost, anebo pro jednou podlehne citům, které v ní nečekaně probudí dávná láska Cooper Woods.



***
Tekutý písek
Malin Persson Giolito
nakl. Knižní klub
Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti.



***
Pochopíš, až budeš velká
Virinie Grimaldi
nakl. Ikar
Dvaatřicetiletá Julia určitě nesnila o tom, že by i jen dočasně chtěla pracovat jako psycholožka v domově seniory; zvolila tu možnost jako útěk od ztráty v rodině a hlavně útěk od partnera, který ji zklamal. O životě mezi starými lidmi si iluze nedělá, avšak stačí pár týdnů a sblíží se s nimi i se svými kolegy, jako by našla novou rodinu. K pocitu naplnění a štěstí jí zbývá už jen krok – jenže, jak se říká, kovářovic kobyla chodí bosa, a tak Julia musí zapracovat také na sobě a překonat strach z nové lásky… Román vás vtáhne do světa pestrých a živoucích postav, v němž se každý den servíruje tak vydatný i osvěživý koktejl slz a smíchu, že vám bude líto ho dopít.



***
Náměsíčná
Chris Bohjalian
nakl. Ikar
Mrazivý, vzrušující psychothriller o lžích, ztrátách a touhách skrytých v hlubinách spánku… Krásná Annalee Ahlbergová zmizela. V noci odešla z domu a zůstal po ní jen útržek noční košile na větvičce uschlého stromu u řeky. Městečkem se šíří strach a fámy. Stala se obětí zločinu, nebo opustila manžela a dvě dcery, aby mohla začít jiný život? Její rodina však ví, k čemu došlo. Není to poprvé, co se Annalee vydala na bizarní noční výpravu – je totiž náměsíčná. A není to poprvé, co se kvůli tomu ocitla v ohrožení. Její starší dcera Lianna má dosud v živé paměti, jak matce zabránila vrhnout se z mostu do řeky. O náměsíčnosti ví své i detektiv Gavin Rikert, který zmizení vyšetřuje. Snad právě to na něm Liannu přitahuje – ale co všechno ho vlastně spojuje s Annalee? A kdo ještě před Liannou ukrývá tíživá tajemství?


Co na ně říkáte?
Zaujala vás některá z červencových knižních novinek? 
Nezapomeňte mi dát vědět, která kniha zaujala právě vás! 
Ráda se nechám inspirovat!



Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Mně nejvíce zaujala první zmiňovaná knížka. Myslím, že podobného rázu je i kniha Dvanáct zimních políbení, kterou mám přečtenou. Takže se nemůžu dočkat až si ji přečtu. Doufám že to stihnu ještě toto léto. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti líbí! A já už svůj letní seznam čtiva mám sestavený, a obávám se, že nic dalšího do něj nenapěchuju :)

      Vymazat
  2. Hodně mě zaujala kniha Ztracený slib. :) Ani ostatní ale nevypadají špatně... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To i mě :) Každý si snad něco v červencových knížkách najde :)

      Vymazat
  3. Tentokrát se docela shodneme :-) Několik z tvých tipů se najde i v tom mých dnešním upoutávkovém článku. A láká mě i Ztracený slib, ale u toho se mi ukazovalo, že vyjde až v srpnu? Ale čím dřív tím líp :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu! Některé máme stejné! :) No, a asi se není moc čemu divit, přeci jen je červenec trošku slabší - co se týče množství a hlavně, asi máme vcelku stejný vkus! :)

      Vymazat
  4. Skvělý výběr :) Červenec je trochu slabší, ale láká mě Léto u jezera a Náměsíčná :) Ztracený slib by měl vyjít až první srpnový den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I přes to, že je slabší, se najdou pěkné knížky! :) A no vidíš! Chybička se vloudila, díky za upozornění! :)

      Vymazat
  5. Ztracený slib, Tisíc polibků, Léto u jezera a další a další... :D ale většinu nechám na knihovnu. V červenci si chci pořídit jen Poslední anglickou královnu a Tichou modlitbu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti líbí! :) Já jsem zas zjistila, že má vyjít nový díl z mé oblíbené série, takže to je pro mne must have pro červenec :)

      Vymazat
  6. Léto u jezera vypadá slibně :) Navíc obálka působí krásně letně, že bych se hned vydala s touhle knihou k vodě :))
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! :) Obálka je jak vystřižená z perfektního srpnového dne :)

      Vymazat
  7. Tak Tekutý písek musím mít! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Když už bych si měla vybrat, tak jedině Tekutý písek. Já se naopak těšila na Tima Weavera a Steva Robinsona :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní je, že je pořád co číst a že si člověk kolikrát dělá zásoby na xy let dopředu :D

      Vymazat
  9. spousta knih vypadá lákavě, nejedna má krásnou obálku, ale já se teď šetřím, protože druhá půlka roku bude masakr :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, obálky jsou úžasné, ty se mi také moc líbí. A o druhé půlce roku mi ani nemluv :D

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top