Horká várka nových knih!

21:12

Zdravím, přátelé!

Už jsme dávno za půlkou dubna a já jsem si v dubnu předsevzala, že nebudu tolik utrácet a to z jednoho prostého důvodu. Květen nám pomaličku klepe na dveře a všichni knihomolové ví, co s květnem přichází! Jasně! Svět knihy! A to znamená fůru nových knih a řádně hluboko do kapsy. 



Přesto se mi nepodařilo mé předsevzetí dodržet, a tak jsem v dubnu něco málo nakupovala. Ale všechny úlovky se mi podařilo pořídit za naprosto báječné ceny, kterým se zkrátka nedalo odolat! Našla bych snad tisíc důvodů, proč jsem si zrovna musela pořídit tu a támhletu... Však to znáte! Ale teď se na ně pojďme mrknout.

Jako první začnu románem Všechny ma zázraky od americké autorky Jennifer Nivenové, na který jste mě všichni děsně nalákali! Právě jsem na straně 117 a už teď mohu říct, že se čte téměř sám. 



Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...
*** 
Další kousek jsem sehnala v antikvariátu, do kterého jsem vyslala přítele. A když mi knížku doma dával, smála jsem se tomu, co mi pověděl. Když chtěl knížku platit, antikvariář na něj zahulákal, že to bude zadarmo, ale že si doma bude muset uklidit a přinést to, čeho se bude chtít zbavit. No, nebudu vám nic nalhávat, přítel to nejdřív pochopil tak, že u nich musí uklidit a to už raději sahal do kapsy pro drobné. :D

Teď ale ke knížce samotné. Možná jste už někde zaslechli či dokonce četli fantasy knihy Mrazení, Váhání a Splynutí patřící do série s názvem Vlci z Mercy Falls, kterou vydalo nakladatelství Argo. První a třetí díl si ke mně cestu našel, avšak mezi nimi zela po dlouhou dobu (několik let) mezera - až do teď. Je tomu dlouho, co jsem knihy četla, přesto jsem je v dětství měla hodně ráda a chtěla jsem mít sérii kompletní. A teď už si tedy můžu konečně oddechnout, protože Váhání si našlo své místo.




Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?
***
Další kousek je slavný román Milana Kundery, který vyšel ve francouzském překladu v roce 1984 v Paříži. Ten vypráví o Tereze a Tomášovi, Sabině a Franzovi, o lásce a lehkosti a tíze bytí. Nesnesitelná lehkost bytí. Ano, stydím se a strkám hlavu jako pštros do písku, protože jsem tento román dosud nečetla. 

„Po čtyřech letech strávených v Ženevě ubytovala se Sabina v Paříži a nemohla se vzpamatovat z melancholie. Kdyby se jí někdo ze ptal, co se jí stalo, nenašla by pro to slov. Životní drama se dá vždycky vyjádřit metaforou tíže. Říkáme, že na člověka dopadlo nějaké břemeno. Člověk to břemeno unese nebo neunese, padá pod ním, zápasí s ním, prohrává nebo vítězí. Ale co se vlastně stalo Sabině? Nic. Opustila jednoho muže, protože ho chtěla opustit. Pronásledoval ji pak? Mstil se jí? Ne. Její drama nebylo dramatem tíhy, ale lehkosti. Na Sabinu dopadlo nikoli břemeno, ale nesnesitelná lehkost bytí.“
***
Jako poslední tu mám recenzní výtisk z nakladatelství Omega, který se "tak trochu" zatoulal. Balíček mi ne a ne dorazit, a tak jsem musela volat na poštu, kde je problém...No a že prý balíček "omylem" poslali z Brna do Ostravy, takže se bude vracet zpět do Brna - a pak až ke mně do Prahy. Pošta se opět vyznamenala. A co mi přišlo? Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den - malinkatá knížečka plná tipů a receptů - očekávejte na ni recenzi v nejbližších dnech!

30 nových receptů v kapesním vydání od autorky bestselleru Lahodně s Ellou. Tato kniha je první ze série plánovaných knih chutných, výživných a superrychlých receptů v malém formátu. Ella miluje smoothies a džusy! V této knize shromáždila 30 zcela nových a unikátních receptů na výživné smoothies a úžasné džusy s použitím snadno dostupných surovin rostlinného původu, plných lahodných chutí. Jednoduché a rychlé – prostě ideální pro každodenní shon. Vychutnejte si borůvkovo-hruškový snídaňový koktejl, energií nabitý zelený sen nebo lahodný mátovo-kokosový shake

Četli jste některou z mých nových knížek? 
A co jste si naposledy pořídili vy? Pochlubte se! 


Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Moc hezké přírůstky. :) Sérii Vlci z Mercy Falls jsem si zamilovala už od první knížky a poté vždy nedočkavě vyčkávala, kdy vyjdou i ostatní díly. Chápu tedy, že jsi musela mít všechny. :) A navíc ty obálky... :) Všechny malé zázraky jsou pro mě nezapomenutelnou knížkou, doufám tedy, že se budou líbit i tobě. :) Přeji hezké čtení. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že je těch milovníků Vlků z Mercy Falls víc! :D Obálky jsou úžasné ♥. A dnes jsem dočetla Malé zázraky přečetla a musím říct, že byly úžasné. Asi si je přečtu znovu :)

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Na Všchny malé zázraky mě také všichni lákají, snad se k nim také někdy dostanu :) A Váhání, to jsem četla již před lety :) Pěkně se ti ho podařilo ukořistit v antikvariátu :) Pobavilo mě to i s tím úklidem :D Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem Všechny malé zázraky dočetla a opravdu - je to moc pěkná knížka a s klidem v duši ti ji mohu doporučit :)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky :-) Ellu už mám za sebou a jsem zvědavá, jak se bude líbit tobě. Sérii Vlci z Mercy Falls vůbec neznám :o) No a nakonec se přiznávám, že od Kundery jsem také dosud nic nečetla a zatím se ani nechystám, na tvůj názor se však budu těšit. Hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Já jsem na Kunderu poměrně zvědavá, v mém okolí ho hodně lidí četlo a nechci zaostávat :D

      Vymazat
  4. Moc hezké přírůstky. :) Milana Kunderu bych taky chtěla jednou zkusit, tak uvidím, jestli se k němu vůbec dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lahodně s Ellou mám taky, nečekala jsem, že je to taková mini knížečka, celkem jsem na ni zírala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy musím říct, že jsem to čekala :D - A tak jsem tolik překvapená nebyla :D

      Vymazat
  6. Pěkná nadílka :) Na Všechny malé zázraky jsem pokukovala a sérii Vlci z Mercy Falls mám na seznamu. Nad Kunderou jsem zatím neuvažovala, ale ten čas určitě přijde. Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! :) Všechny malé zázraky doporučuji! :)

      Vymazat
  7. Júj, krásne kúsky ^.^ Ja už tomu YA prestávam veriť, no Všechny malé zázraky by som si chcela taktiež prečítať :) Aj keď viem o čom to je a ako to skončí, chcem tomu raz dať šancu ;)) Príjemné čítanie prajem♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny malé zázraky ti doporučuji! Za přečtení určitě stojí :). Já jsem se tedy naštěstí veškerým spoilerům vyhnula, přesto jsem věděla, že to nebude veselé :)

      Vymazat
  8. Kundera je boží. :) A jako ta zmrzlinka k těm knihám? :D heeeeej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, co říkáš o Kunderovi! :) No a zmrzlina?:D To jsme akorát rozbalili rodinné balení :D (Faaakt obrovské :D)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top