Knižní úlovky aneb Parádní kousky do knihovny!

22:43

Přeji krásný den, přátelé!


Březen, co se koupených knížek týče, byl (prozatím) tím nejlepším měsícem!
A co mi přibylo?

Třetí měsíc v roce se nám nachýlil ke konci a já jsem si pro vás připravila svou skromnou sbírku knížek, které se mi nastřádaly za tento měsíc. Je jich dost, a tak mi dělají obrovskou radost. Jsou mezi nimi takové kousky, na které jsem si brousila zuby poměrně delší - ba troufám si tvrdit - dlooouhou dobu.

V březnu se mi podařilo vyměnit své tři knížky, které bych asi hned jen tak nečetla, za tři knížky, ze kterých mám nesmírnou radost. Dvě z nich napsala americká autorka Lois Lowryová a obě jsou ze stejné série. První díl nese název Dárce a druhý Hledání modré, což je i pokračování. Když se mi naskytla šance mít je obě doma, vůbec jsem neváhala. 


Třetím úlovkem z výměny je opět knížka, po které jsem pokukovala od doby, kdy vyšla, přestože na ni moc kladných ohlasů není. Lesní lišky a další znepokojivé příběhy jsou antologií finské fantastické literatury. Co povídka, to jiný autor, a tak se (podle komentářů) kvalita jednotlivých povídek liší. Finskou literaturu jsem doposud žádnou nečetla, proto se nemůžu dočkat, až se k tomuto kousku dostanu. 

Další přírůstek je od českého autora. Když vám řeknu jméno Evžen Boček, jistojistě mnoho z vás začne tušit. Humorný román Poslední aristokratka mě doposud míjel (ano, vážně se stydím), nicméně! Už je doma!


Pátý přírůstek je od hooodně známého amerického autora ještě známější knižní série, podle které byl natočený seriál, ve kterém nechybí politika, draci, intriky, zrady, nenávist, mystika, pomsta, sex a především silné a zapamatovatelné charaktery, které jsou naprosto brilantní. Ano, ten, kdo ještě neslyšel o Game of Thrones čili o Hře o trůny neboli o sérii Písně ledu a ohně, ten jakoby ani nebyl. A právě další kousek je od spisovatele George Raymonda Richarda Martina, a přesto nesouvisí s touto sérií. Mou pátou knihou je Píseň pro Lyu, která je označená za nejtesklivější povídky, jaké kdy Martin napsal. 


A jako poslední tu mám jeden recenzní výtisk z nakladatelství Cosmopolis, se kterým jsem nedávno navázala spolupráci. První díl série Láska podle Shakespeara mě zaujal už na první pohled svým názvem, a když jsem zjistila, že se v knize vyskytují i citáty ze Shakespearových děl a že jde o romantiku jak vyšitou, bylo vymalováno.


Ze všech přírůstků mám velikou radost, a ani nevím, kterým začít dřív. 

Četli jste vy nějakou z těchto kousků?
 A co jste si naposledy pořídili? 
Nezapomeňte se pochlubit!

Mohlo by se vám líbit

26 komentářů

  1. Taky bych chtěla Poslední aristokratku a líbí se mi zpracovàním i Lesní Lišky ! Krásné přírustky :)

    OdpovědětVymazat
  2. O nekterych jsem slysela, napriklad Aristokratka (sama chvala), lasku podle S obdovuji kvuli obalkam... A Darce znam jako film, ktery me moc nezaujal, spise jsem ztracela smysl, takze ani na knihu se nechystam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsem zvědavá, co na ně všechny řeknu. Dárce film jsem neviděla, a třeba bude knížka lepší :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné kousky :) Poslední aristokratku jsem si včera objednala, chystala jsem se na ni už hodně dlouho, tak konečně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) S Aristokratkou to mám úplně stejně :)

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky. Přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné přírůstky. Ať se líbí :-) Lásku podle Shakespeara si snad taky přečtu, všude to teď vídám a celkem mě to láká :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé knížky, Lásku podle Shakespeara bych si taky chtěla přečíst...tak alespoň před přečtením zjistím jaký názor budeš mít ty. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Asi poprvé se mi někdo trefil do noty a přečetla bych si úplně všechny knihy (kromě Lišek, ty už mám za sebou). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no tak to jsem ráda! Lišky mě lákaly strašnou dobu. A hlavně ta jejich obálka... :)

      Vymazat
  8. Moc pěkné nové kousky :) Četla jsem Dárce a ten mě ohromil :) Doporučuji i film :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsem ráda, že se mám na co těšit! :) Děkuju!

      Vymazat
  9. Láska podle Shakespeara tady na mě taky čeká, moc se na ni těším :-)
    Ať se knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já osobně bych nejraději šla do Dárce. Obálka nádhera a knihu neznám. Ale jako opravdu neznám a nikdy jsem ji ani nezahlédla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem pro Tebe přišla s něčím novým! :)

      Vymazat
  11. Většinu knih znám jen tak od pohledu. Jediná, kterou jsem skutečně četla je Láska podle Shakespearea a hodně se mi líbila, i když si popravdě neumím představit, co bdue v dalších dvou dílech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Láskou podle Shakespeara jsem na tom dost podobně, také si neumím představit, co bude v dalších dílech :) Ale čtivost se té knize v žádném případě upřít nedá! :)

      Vymazat
  12. Kde jsi vyměnila ty knížky? :) Dárce si chci taky přečíst a pak kouknu na film abych si to porovnala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, jak jsou knihobudky? Místa, kde si můžeš vyměnit knihu za knihu? Tak na jednom z těchto míst! :)
      A s tím dárcem - mám úplně ten samý plán :)

      Vymazat
  13. Myslím, že asi začnu počítat, kolikrát za den či týden narazím na knihu "Láska podle Shakespeara", tak moc se na knihu těším, ale pořád nevím zda si ji koupit nebo počkat a půjčit si ji v knihovně. Tak uvidím, čemu nakonec podlehnu.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Hele určitě si ji přečíst můžeš, je to moc pěkná oddechovka a čte se téměř jedním dechem :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top