Knižní úlovky aneb knihy z antikvariátu a recenzní výtisk (7)

21:25

Zdravím všechny knihomoly!

Přijde mi, že ten čas tak neskutečně letí a že snad nikdy nepřečtu všechny knížky, ke kterým bych se tak ráda dostala. Ale! Neztrácím naději jenom ty peníze a dnes tu jsem s novým článkem, ve kterém bych vám moc ráda představila své nové knižní přírůstky!


Nevím jak vy, ale já v poslední době HODNĚ často nakupuji v různých bazarech a antikvariátech. Vůbec mi nevadí, když je knížka už tak trošku "použitá" (hlavně, že není zneužitá, že) a ráda jí poskytnu? ... nabídnu? ... druhou či dokonce několikátou šanci. A tak se stalo mým téměř už železným zvykem, že pravidelně, ale opravdu pravidelně nakupuji v antikvariátech. A jak jinak, odtud mám i své následující tři knížky. 

Jako první začnu pohádkou od Jana Svěráka. Tato pohádka vznikla podle stejnojmenného filmu Kuky se vrací, který byl natočený v roce 2010. Na Kukym jsem byla tenkrát v kině, dokonce jsem kdysi s Dobrou vodou (myslím, že to byla ona) sbírala nějaké ty bodíky, abych "vyhrála" malého, růžového, plyšového medvídka (a že ho doma mám, jéééj). 


A když jsem v antikvariátu viděla v knižním vydání tuto pohádku, hned mě zaujala, ale ještě jsem ji neměla v plánu koupit. To jsem však ještě neviděla její ilustrace! A pak bylo rozhodnuto. A abych nezapomněla, Kuky mě vyšel na 40 kaček.


Ještě si dovolím takovou malou vsuvku k ilustracím. Mně se líbí - moc, ale uznávám, že působí (některé) trošku strašidelně a nevím, jak bych se na to tvářila, být o 18 let mladší. Každopádně, mému o 18 let staršímu já se líbí, tak není co řešit! 

***
Druhou knížkou v pořadí je, troufám si tvrdit, knižní veledílo, které vznikalo po dobu neuvěřitelných šestnácti let rukou autora oceněného Nobelovou cenou za literaturu. Ságu rodu Forsytů, kterou napsal Brit John Galsworthy, bude jistojistě znát většina z vás. Minimálně jste o ní určitě už někdy slyšeli, ba dokonce někdy viděli její televizní zpracování. V antikvariátu jsem tomuto kousku také neodolala a za padesát korun byl můj. Uznávám, že je knížka trošku tlustší, písmenka jsou malinká a času na čtení zabere asi hodně, ale věřím, že za to bude stát.



***
Třetí knížka, kterou jsem si v antikvariátu pořídila (chvilka napětí) byly Letopisy Narnie! Ano, Letopisy Narnie v souborném vydání, které sice není přesně to, které jsem chtěla Barča má na mysli souborné vydání v dárkové kazetě, ale za tu cenu (150 korun), jsem ho tam nemohla nechat. Ačkoliv - dlouho jsem nad ním váhala, protože se mi opravdu nelíbí sytě oranžová ořízka a měnící se desky, no ale budiž. Stejně je v knihovně vidět jen ten hřbet, který vypadá pěkně! 


Všech sedm příběhů se vměstnalo do tohoto vydání, a tím se, dle mého názoru, Narnie stala knihou pěkně prostor šetřící!

***
A dostáváme se na závěr dnešního článku a tím pádem k poslední knížce, kterou je recenzní výtisk z Dobrých knih, na který jsem se neskutečně těšila! Mluvím o třetím dílu Měsíčních kronik (ve kterých už asi od ledna žiji), a jak už asi většina z vás ví, řeč je o knize s názvem Cress. Ach ano, a bohužel, už jsem u třetího dílu ze čtyř, ale! Alespoň je o dost tlustší, než ty dva předešlé, a tak předpokládám, že mi vydrží o pár hodin déle.



Jaké knížky jste si naposledy pořídili vy? Nezapomeňte se pochlubit!


Mohlo by se vám líbit

19 komentářů

  1. Já jsem si naposledy pořídila Temnější tvář magie :) jinak na Cress už se taky brzy chystam..

    OdpovědětVymazat
  2. Na Kukyho jsem body sbírala taky :D ale mám pocit, že to byla Aqila. Jinak s tvým názorem na Ságu rodu Forsytů souhlasím a Měsíční kroniky jsou taky úžasné. Přeji příjemné čtení!

    OdpovědětVymazat
  3. Júú, krásne prírastky!O Mesačných kronikách počúvam všade len samú chválu. Už len si nájsť čas! :) Prajem príjemné čítanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem slýchala samou chválu, až jsem sama neodolala :)

      Vymazat
  4. Jéj, Kuky se vrací vyzerá tak rozkošne ^.^ Inak osobne mám rada knihy so zažltnutými stránkami, trocha obitými rohmi, pretože v sebe nesú prekrásne čaro♥ Takže, kebyže je u nás niekde nablízku antikvariát, tak som v ňom od rána do večera :D
    Len teraz prednedávnom som prečítala Cinder a vážne si ma získala. Našťastie mám doma všetky diely, pretože sa u nás opäť vypredala a ťažko ju znova získať...takže Scarlet ma už čaká :D
    Naozaj krásne prírastky, prajem príjemné čítanie :)) Maj sa krásne♥

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné kousky! Na Kukyho jsem taky kdysi sbírala body, ale nikdy jsem jich nenasbírala dost :-) Ty Měsíční kroniky musí být asi úžasné, když je čte snad každý :D Zatím mě teda nelákají, ale Tobě přeji hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás sbírala celá rodina i kamarádi :D No, myslím si, že to je hodně o vkusu, já měla vždycky ráda fantasy/YA, a tak mi jsou Měsíční kroniky blízké, i když jsem starší. Přesto na sobě cítím, že se od tohoto žánru postupně vzdaluji :)

      Vymazat
  6. Moc pěkné kousky :) Je vidět, že máte skvěle zásobený antikvariát, kde se dají ulovit parádní knihy :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní kousky :-) Cress na mě taky čeká k přečtení :-) Ať se knihy líbí.

    OdpovědětVymazat
  8. Super. :) Narnii mám také v souborném vydání, ale se žlutým přebalem. :) Jinak - já jsem si včera koupila v Levných knihách knihu Jáma a kyvadlo a jiné povídky (E. A. Poe) asi za 69,- Kč, což je naprostá bomba. A také jsem si včera na poště vyzvedla balík s knihami Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda, Čáry života, Siréna, Griša a Temné lži. Takže mám radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do LK se také budu muset jít podívat, už jsem tam dlouho nebyla, že :D
      Ať se ti knížky líbí! Na Čáry života, Sirénu a Grišu se také chystám :)

      Vymazat
  9. Taky ráda chodím do antíků, někdy člověk najde za pár kaček doslova poklady :)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, tak tu Narnii závidím :-)

    OdpovědětVymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top