Knižní úlovky aneb Recenzní výtisk (5)

11:53

Zdravím všechny knihomoly!

Během týdne mi ve schránce přistál lísteček se zprávou, že mě na poště čeká recenzní balíček, který mi zaslaly dobre-knihy. Hned druhý den jsem tedy naklusala na poštu a než jsem dorazila domů, stačila jsem ho rozcupovat

Tuto knížku mám v hledáčku poměrně dlouhou dobu, no řekněme, že to už bude pěkná řádka let, protože u nás vyšla už v roce 2012. A když vám napovím několika jednoduchými indíciemi, určitě vám dojde o kterou knížku jde. V první řadě jde o pohádku. A ne jen tak ledajakou. Je to pohádka, jejíž hlavní hrdinka je šestnáctiletá dívka, která žije v Novém Pekingu. V druhé řadě vám napovím, že tato dívka je kyborg.

Tak. Teď už by někdo mohl alespoň tušit, o kterou knížku jde. Když vám napovím že se jedná o knižní sérii s názvem Měsíční kroniky, je to jasné.

Z pošty jsem si přinesla krásku v podobě Cinder od americké autorky Marissy Meyerové, ze které jsem neskutečně nadšená a nemůžu se dočkat až se ponořím do čtení. 


Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.

Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.

Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet 

Četli jste Měsíční kroniky? A jak se vám líbila Cinder? Budu ráda, když mi dáte vědět, který díl se vám líbil nejvíce! 

Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Moc pěkný přírůstek :) Také se zrovna na čtení Cinder chystám a jsem hodně zvědavá :) Na Měsíční kroniky jsem slyšela jen samou chválu, tak snad kniha mile překvapí :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Užij si čtení, sakra, jak já se na tuhle sérii těším, jen ještě nebyl čas se začíst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pusť se do ní co nejdříve! :) Já jsem se zamilovala! :)

      Vymazat
  3. Z Měsíčních kronik mám přečtené dva díly a jsem naprosto zamilovaná <3
    Užij si čtení!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná knížka :) Poslední dobou všichni přidávají články a recenze na tuhle sérii, a já se k ní ještě nestihla dostat :D Budu to muset napravit :) Tak ať se líbí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě na tuhle sérii nalákaly kladné recenze a zkrátka jsem neodolala :D

      Vymazat
  5. Měsíční kroniky jsou skvělý, ale to už ode mě určitě víš :D
    Ať se Cinder líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, upřímně? Nalákala jsi mě na to v poslední době zrovna ty :D A je to naprostá BOMBA! :D

      Vymazat
  6. Měsíční kroniky jsou opravdu parádní. Osobně nechápu, jak jsem mohla váhat s koupí a čtením :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jedna z nejlepších sérií a první díl sám o sobě byl úplná bomba! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ty obálky jsou fakt paráda... avšak furt nevím jestli se do nich pustím či ne :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš ráda fantasy, tak je za sebe mohu s klidným vědomím vřele doporučit! :)

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top