Knižní úlovky aneb Recenzní výtisk (4)

22:13

Krásný den, přátelé!

Nějakou dobu jsem přemýšlela o tom, jakou knihu si v letošním roce přečtu jako první a nebudu vám nic nalhávat. Jedna z knihoven mi téměř přetéká knihami, které jsem ještě nečetla a že to jsou (podle mého) parádní kousky!


Mezi knížky, které jsem v minulém roce už nestihla přečíst, patří třeba HP - Prokleté dítě, všechny knihy od Ruty Sepetys či román Ross Poldark, pokračování Skleněného trůnu. Chtěla jsem si oživit Eragona, přečíst Pýchu a předsudek, Rozum a cit a v neposlední řadě jsem chtěla přečíst sérii Outlander neboli Cizinka. Nejhorší na všem je, že bych s takovýmto výčtem mohla pokračovat další hodinu. 

Ale, co se nestalo.

Pošťák mi mé "velestarosti" hodně usnadnil. Ptáte se proč? Přinesl mi balíček, ve kterém na mě čekal recenzní výtisk s názvem Černooké Zuzany od americké Julie Heaberlin, na který jsem vážně zvědavá.


Píše se rok 1995. Šestnáctiletá Tessie Cartwright, zdravá, šťastná, mladá hvězda školního týmu, je v blízkosti svého domova ve Fort Worth unesena. O více než 30 hodin později je nalezena zraněná, zbitá a částečně zahrabaná v hrobě na poli, které je pokryto kobercem z květin, známých jako černooké Zuzany. Není tam sama, v hrobě je nalezna další mrtvá studentka a kosti dalších dvou obětí. Senzacechtiví novináři oběti nazvou právě podle oněch květin, které na hrobě rostou. Jedinou z černookých Zuzan je i Tessie – jediná dívka, která přežila. Tak začíná brilantně koncipovaný a mistrně napsaný thriller Julie Heaberlin je o boji jediné křehké dívky proti všemocnému zlu.

Zaujaly vás dle anotace Černooké Zuzany nebo to není váš šálek kávy? 
Na co se v letošním roce chystáte vy? 
A jak se jmenovala vaše první knížka v letošním roce? :)

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

  1. Užij si knihu. Tahle je opravdu dobře napsaná a dobře se čte. Jsem zvědavá na recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Budu očekávat recenzi. Pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! Vynasnažím se ji napsat co nejdříve :)

      Vymazat
  3. Tak ten výčet - letos jsem chtěla přečíst a nestihla... mě pobavil :) Jsem na tom totiž podobně :) Pěkný přírůstek, Černooké zuzany mě také zaujala :) Tak se těším na recenzi :) Já jsem letošní rok začala s Pasažérkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsem ráda, že v tom nejsem sama :D
      Jéé, Pasažérku bych si také ráda přečetla :)

      Vymazat
  4. Vídám tuhle knihu teď všude a jako milovníka thrillerů mě samozřejmě láká. Přeji, ať se Ti líbí a budu moc zvědavá na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také už se moc těším na recenzi. Kniha vypadá lákavě. Ať se líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už teď můžu říct, že se mi knížka hodně líbila a! :) Recenzi napíšu co nejdříve :)

      Vymazat
  6. Černooké Zuzany jsem také obdržela jako recenzní výtisk a dnes jsem je dočetla, trvalo mi to pouze 3 dny, nedalo se jim odolat. :) Už se těším na recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se Zuzanami s tebou naprostou souhlasím. Jakmile jsem se do nich ponořila, nedalo mi to, a musela jsem je dočíst co nejdříve :)

      Vymazat
  7. Zrovna Černooké Zuzany jsem začala včera číst a zatím to vypadá dobře :) Tak ať se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzany jsem už dočetla a vážně se mi líbily, téměř mi nedaly spát :D

      Vymazat

Spolupracuji

Nejlepší knihy, žebříček knih ČBDB.cz

Flickr Images

Back to Top